Výběr lehátka k bazénu: Jaké jsou možnosti?

Lehátko u bazénu je nedílnou součástí letního pohodlí. Ať už chcete relaxovat, opalovat se nebo si jen užívat čas strávený u vody, správné lehátko je klíčem k dokonalému zážitku. V tomto článku se podíváme na různé typy lehátek, jejich materiály, provedení a výhody, které nabízejí.

Dřevěná lehátka

Dřevěná lehátka jsou oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají přírodní a elegantní vzhled. Dřevo je odolný materiál, který dobře odolává povětrnostním podmínkám, pokud je správně ošetřeno. Nejčastěji používanými druhy dřeva jsou teakové, akáciové nebo mahagonové, které jsou známé svou odolností vůči vlhkosti a slunci. Dřevěná lehátka se často prodávají s pohodlnými polštáři, které zvyšují komfort lenošení.

Plastová lehátka

Plastová lehátka jsou cenově dostupnou a lehkou variantou. Velmi snadno se udržují, jsou odolná vůči vodě a slunečnímu záření. Plastová lehátka jsou k dispozici v široké škále barev a vzorů, takže je snadno sladíte s prostředím vašeho bazénu. Jsou také snadno přenosná a skladovatelná, což je výhoda pro ty, kteří potřebují flexibilní řešení. Nevýhodou je, že se snadno zahřívají a pokožka se při ležení více potí. Proto je nutné lehátko přikrýt alespoň ručníkem nebo osuškou.

Ratanová lehátka

Ratanová lehátka přinášejí exotický a luxusní vzhled. Přírodní ratan je krásný, ale náročnější na údržbu, protože vyžaduje ochranu před vlhkostí a sluncem. Moderní alternativou je syntetický ratan, který je odolný vůči povětrnostním vlivům a snadněji se udržuje. Ratanová lehátka často obsahují pohodlné polštáře se snímatelnými potahy, které se snadno perou.

Kovová lehátka

Kovová lehátka, nejčastěji vyrobená z hliníku nebo nerezové oceli, jsou robustní a odolná. Hliník je lehký a odolný proti korozi, zatímco nerezová ocel poskytuje maximální pevnost a odolnost. Kovová lehátka mohou mít moderní a minimalistický design a často obsahují látkové nebo síťované sedáky, které poskytují pohodlí a jsou rychleschnoucí.

Kromě materiálu, ze kterého jsou lehátka vyrobena, věnujeme při výběru materiálu pozornost také funkčním vlastnostem.

Skládací lehátka

Pro ty, kteří potřebují flexibilitu a snadné skladování, jsou ideální volbou skládací lehátka. Tato lehátka lze snadno složit a uskladnit, když se nepoužívají. Jsou vyrobena z různých materiálů včetně plastu, kovu a látky a nabízejí různé úrovně pohodlí a designu.

Lehátka s kolečky

Lehátka s kolečky jsou skvělou volbou pro ty, kteří rádi přesouvají své místo k ležení podle potřeby. Díky kolečkům můžete lehátko snadno přemístit, ať už chcete být blíže k bazénu, nebo ve stínu u záhradního stolku. Tato lehátka jsou k dispozici v různých materiálech a provedeních, takže si je můžete přizpůsobit svým potřebám.

Potahy a polštáře sedadel

Důležitým faktorem při výběru lehátka jsou také potahy a sedáky. Potahy by měly být vyrobeny z materiálů odolných vůči vodě a UV záření, aby si zachovaly svou barvu a kvalitu. Potahy sedáků mohou být pevné nebo snímatelné, což usnadňuje jejich čištění a údržbu. Správný výběr potahů a sedáků může výrazně zvýšit pohodlí a estetiku lehátka.

Výběr správného bazénového lehátka závisí na vašich preferencích, potřebách a stylu. Ať už dáváte přednost přírodnímu vzhledu dřeva, modernímu designu kovu nebo flexibilitě skládacích modelů, na trhu je spousta možností, které vám umožní najít to pravé lehátko pro vaši letní pohodu.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Výběr vhodné lampy na čtení

Jak vybrat vhodný zahradní altán

Inovace letního nábytku