Jak zastínit letní posezení

Léto je obdobím, kdy si užíváme venkovní posezení na terase nebo na zahradě. Příliš mnoho slunečního světla však může být nepříjemné, a dokonce škodlivé. Proto je důležité mít k dispozici účinná stínicí řešení, která nám umožní pohodlně odpočívat a zároveň nás ochrání před škodlivým UV zářením. 

Stříška na terasu

Stříška na terasu je pevnou a stabilní variantou zastínění větších ploch. Může být vyrobena z různých materiálů, jako je dřevo, kov nebo plast. Stříška poskytuje trvalou ochranu před sluncem a deštěm a může být také vybavena bočními stěnami pro ještě lepší ochranu.

Rolovací markýza

Výsuvná markýza je flexibilní a praktické řešení, které umožňuje nastavit stín podle potřeby. Markýzy jsou k dispozici v různých velikostech a barvách a lze je ovládat ručně nebo elektricky. Markýza je ideální pro terasy, balkony nebo předzahrádky.

Dřevěné zastínění se šikmými panely

Dřevěné stínění se šikmými deskami je stylové a přírodní řešení. Šikmé desky umožňují regulaci světla a vzduchu a vytvářejí příjemný stín a větrání. Dřevěné zastínění může být pevné nebo pohyblivé, v závislosti na vašich potřebách.

Klasický slunečník

Slunečník je jednoduché a cenově dostupné řešení pro zastínění menších ploch. Slunečníky jsou snadno přenosné a lze je umístit, kamkoliv potřebujete. Vyberte si slunečník s nastavitelným úhlem, abyste mohli stínění přizpůsobit poloze slunce. Na trhu jsou také zahradní stolky s místem pro vložení slunečníku.

Plachta pro zastínění

Stínicí plachta je moderní a flexibilní řešení. Stínicí plachty lze napnout mezi sloupy, stěny nebo jiné konstrukce a zajistit tak velkou stínicí plochu. Jsou k dispozici v různých barvách a velikostech a mimo sezónu je lze snadno sejmout a uskladnit.

Stínění zelení

Nezapomínejme však, že jedním z nejpřirozenějších a nejpříjemnějších způsobů stínění je použití zeleně, jako jsou stromy a velké keře. Stromy poskytují přirozený stín, zlepšují kvalitu ovzduší a přispívají k celkové estetice zahrady. Výsadba stromů nebo strategické umístění velkých květináčů s bujnou vegetací může být účinným a ekologickým způsobem, jak zajistit stín pro letní posezení.

Důležitost ochrany před sluncem


Je důležité chránit se před slunečním zářením, abyste předešli spálení a snížili riziko rakoviny kůže. Všechny výše uvedené možnosti zastínění zahradního sezení poskytují účinnou ochranu před UV zářením a umožňují vám užívat si pobyt venku bez obav. Pro optimální ochranu a pohodlí je klíčová flexibilita a možnost nastavení stínění podle polohy slunce.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Related posts

Jak vybrat vhodný zahradní altán

Inovace letního nábytku

Ideální volba nábytku pro letní grilování