Home Nápady do zahrady Jak zastínit letní posezení

Jak zastínit letní posezení

by Martin Stropko

Léto je obdobím, kdy si užíváme venkovní posezení na terase nebo na zahradě. Příliš mnoho slunečního světla však může být nepříjemné, a dokonce škodlivé. Proto je důležité mít k dispozici účinná stínicí řešení, která nám umožní pohodlně odpočívat a zároveň nás ochrání před škodlivým UV zářením. 

Stříška na terasu

Stříška na terasu je pevnou a stabilní variantou zastínění větších ploch. Může být vyrobena z různých materiálů, jako je dřevo, kov nebo plast. Stříška poskytuje trvalou ochranu před sluncem a deštěm a může být také vybavena bočními stěnami pro ještě lepší ochranu.

Rolovací markýza

Výsuvná markýza je flexibilní a praktické řešení, které umožňuje nastavit stín podle potřeby. Markýzy jsou k dispozici v různých velikostech a barvách a lze je ovládat ručně nebo elektricky. Markýza je ideální pro terasy, balkony nebo předzahrádky.

Dřevěné zastínění se šikmými panely

Dřevěné stínění se šikmými deskami je stylové a přírodní řešení. Šikmé desky umožňují regulaci světla a vzduchu a vytvářejí příjemný stín a větrání. Dřevěné zastínění může být pevné nebo pohyblivé, v závislosti na vašich potřebách.

Klasický slunečník

Slunečník je jednoduché a cenově dostupné řešení pro zastínění menších ploch. Slunečníky jsou snadno přenosné a lze je umístit, kamkoliv potřebujete. Vyberte si slunečník s nastavitelným úhlem, abyste mohli stínění přizpůsobit poloze slunce. Na trhu jsou také zahradní stolky s místem pro vložení slunečníku.

Plachta pro zastínění

Stínicí plachta je moderní a flexibilní řešení. Stínicí plachty lze napnout mezi sloupy, stěny nebo jiné konstrukce a zajistit tak velkou stínicí plochu. Jsou k dispozici v různých barvách a velikostech a mimo sezónu je lze snadno sejmout a uskladnit.

Stínění zelení

Nezapomínejme však, že jedním z nejpřirozenějších a nejpříjemnějších způsobů stínění je použití zeleně, jako jsou stromy a velké keře. Stromy poskytují přirozený stín, zlepšují kvalitu ovzduší a přispívají k celkové estetice zahrady. Výsadba stromů nebo strategické umístění velkých květináčů s bujnou vegetací může být účinným a ekologickým způsobem, jak zajistit stín pro letní posezení.

Důležitost ochrany před sluncem


Je důležité chránit se před slunečním zářením, abyste předešli spálení a snížili riziko rakoviny kůže. Všechny výše uvedené možnosti zastínění zahradního sezení poskytují účinnou ochranu před UV zářením a umožňují vám užívat si pobyt venku bez obav. Pro optimální ochranu a pohodlí je klíčová flexibilita a možnost nastavení stínění podle polohy slunce.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť