Home Ložnice inspirace Jak vybrat nejvhodnější velikost prostěradla?

Jak vybrat nejvhodnější velikost prostěradla?

by Martin Stropko

Výběr správné velikosti povlečení je klíčovým faktorem pro pohodlný a kvalitní spánek. Na trhu existuje široká škála velikostí, které vyhovují různým typům polštářů a povlaků na polštáře. V tomto článku vám představíme nejběžnější velikosti prostěradel a pomůžeme vám vybrat ty, které budou nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Standardní velikosti prostěradel

V naší zemi jsou nejběžnější rozměry povlečení na polštář 70 x 90 cm pro polštář a 140 x 200 cm pro povlak na polštář. Tyto rozměry jsou ideální pro jednotlivce a jsou široce dostupné v různých provedeních a materiálech. Povlečení těchto rozměrů jsou snadno dostupná v obchodech i na internetu, takže jsou oblíbenou volbou pro mnoho domácností.

Prodloužená prostěradla pro vysoké lidi

Pro vysoké lidi jsou vhodná prodloužená prostěradla, která poskytují větší pohodlí a zajistí, že i ti nejvyšší budou mít dostatek prostoru na přikrytí. Prodloužená prostěradla mají obvykle rozměry 140 x 220 cm. Tento dodatečný prostor zajistí, že vám prostěradlo nebude krátké a budete se cítit pohodlně po celou noc. Výběr správné velikosti prostěradla pro prodlouženou přikrývku je důležitý pro zajištění dokonalého přizpůsobení a pohodlí.

Dvojité nebo francouzské prostěradlo

Pro páry jsou ideální dvojitá prostěradla, známá také jako francouzská prostěradla, která pokrývají jeden velký společný povlak na polštář. Tato prostěradla mají obvykle rozměry 200 x 200 cm nebo 220 x 240 cm, v závislosti na velikosti manželské postele. Výhodou společného prostěradla je, že odpadá nutnost používat dvě samostatná prostěradla, což může být pro manželské postele pohodlnější a praktičtější. Francouzská prostěradla poskytují dostatek prostoru pro dvě osoby a vytvářejí útulnou atmosféru.

Dětská prostěradla

Dětská prostěradla mají obvykle menší rozměry, aby se do nich vešly dětské postýlky. Nejběžnější rozměry dětských povlečení jsou 90 x 130 cm pro přikrývku a 40 x 60 cm pro polštář. Tyto rozměry jsou ideální pro děti od batolat až po školáky. Při výběru dětského povlečení je důležité věnovat pozornost kvalitě materiálu a designu, který bude pro vaše dítě příjemný a zábavný.

Povlaky na polštáře z paměťové pěny

Povlaky na polštáře z paměťové pěny jsou stále oblíbenější díky své schopnosti přizpůsobit se tvaru hlavy a krku a poskytnout tak vynikající oporu a pohodlí. Tyto polštáře mají obvykle menší rozměry než tradiční polštáře, nejčastěji kolem 40 x 60 cm nebo 50 x 70 cm. Při výběru povlaku na tyto polštáře je důležité zohlednit konkrétní rozměry, aby se povlak dokonale přizpůsobil tvaru a velikosti polštáře z paměťové pěny.

Výběr správné velikosti povlaků na polštáře je důležitým krokem k zajištění pohodlného a kvalitního spánku. Ať už potřebujete standardní povlečení, prodloužené povlečení nebo třeba dětské povlečení, vždy je důležité zvážit vaše konkrétní potřeby a preference. Doufáme, že vám tyto tipy pomohou najít dokonalé povlečení, které vám poskytne maximální pohodlí a klidný spánek.

Sdílet

Komentáře

komentářů

Môže sa vám páčiť